İstanbul Havadis

asdasd

(Özel) Su altının görünmeyen işçileri

DALGIÇLARIN BÜYÜK GEMİ PERVANELERİNİ TAMİR ETTİĞİ SU ALTI GÖRÜNTÜLERİ İHLAS HABER AJANSI SU ALTI KAMERASI TARAFINDAN GÖRÜNTÜLENDİ. SU ALTI İŞÇİLERİ BİR YANDAN GEMİLERİN SU ALTINDA KALAN PERVANELERİNİ TAMİR EDERKEN BİR YANDAN DA İHA’NIN SU ALTI KAMERASINA EL SALLADI.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
(Özel) Su altının görünmeyen işçileri
124 views
05 Ekim 2020 - 9:50
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Dalgıçların büyük gemi pervanelerini tamir ettiği su altı görüntüleri İhlas Haber Ajansı su altı kamerası tarafından görüntülendi. Su altı işçileri bir yandan gemilerin su altında kalan pervanelerini tamir ederken bir yandan da İHA’nın su altı kamerasına el salladı.

Suyun onlarca metre altında riskli ve bir o kadar da ağır bir iş yapan sanayi dalgıçları veya ticari dalgıçlar nehirler, göller, denizaşırı limanlar ve açık deniz platformlarında, inşaat, tamirat, kurtarma, bakım gibi projelerde yer alıyorlar. Dev gemilerin tonlarca ağırlıktaki pervaneleri tamir eden dalgıçların, derin sularda basınç, karanlık ve soğuk, elektrikli cihaz kullanımı, akıntı, deniz canlılarının oluşturduğu riskler nedeniyle yaptıkları iş daha da zorlaşıyor. Dalgıçların büyük gemi pervanelerini tamir ettiği su altı görüntüleri İhlas Haber Ajansı su altı kamerası tarafından görüntülendi.

15 yıldır bu işi yapan Sanayi Dalgıcı Birkan Erdem, 11 tonluk bir gemi pervanesini karaya çekilmeden tamir ederken, bir yandan da İHA’nın su altı kamerasına el salladı. Ayrıca Maltepe Sahili’nden dalış yapan Erdem, iskele demirlerinin kalınlık ölçümünü ve çürüme olup olmadığını da kontrol etti. Oluşabilecek herhangi bir tehlikeli duruma karşı sürekli iletişim halinde olan Erdem’in o anları ise su altı kamerası ile görüntülendi.

“Suyun altına girdiğimizde bir gemi kurtarırız”

15 senedir sanayi dalgıçlığı yapan ve aynı zamanda youtuber olan Birkan Erdem, “Yaklaşık 20 senedir dalgıçlık yapıyorum. Bunun 5 senesi sportif, 15 senesi sanayi dalgıçlığında geçti. Normal dalgıçlık dediğimiz sportif dalgıçlık, keyif almaya ve eğlenmeye dayalı. Ama sanayi dalgıçlığı iş amaçlıdır. Suyun altına girdiğimizde bir gemi kurtarırız veya kaynak ve kesim işleri yaparız, liman inşaatları yaparız. Bu gibi işler olduğu için sportif dalışa göre saha zordur. Çocukluk hayalim olduğu için büyük zevk alıyorum. Ama çok zor bir iş, uzun süreler yapıldığında insan ömrünü kısaltan bir iş. Yukarıda yaptığınız işleri suyun altında yaptığınızı düşünün bir 10 kat daha zorlu oluyor. Sanayi dalgıcı olmak isteyenlere ben bu mesleği önermiyorum. Bundan 10 sene önce olsaydı böyle söylemezdim. Çünkü şuan hem maddi olarak ücretler çok düşük, hem de iş bulma şansı çok azaldı. Tecrübeli dalgıçlar bile uzun süre iş bulamıyorlar” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.