İstanbul Havadis

asdasd

Ambalajda hedef 10 milyar dolar ihracat

İSTANBUL SANAYİ ODASI’NIN BİRİNCİ 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU LİSTESİNDE 28 FİRMANIN YER ALDIĞI AMBALAJ SEKTÖRÜNDE HEDEF 2023 YILINDA 10 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPMAK.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Ambalajda hedef 10 milyar dolar ihracat
120 views
04 Ağustos 2020 - 14:40
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

İstanbul Sanayi Odası’nın birinci 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde 28 firmanın yer aldığı ambalaj sektöründe hedef 2023 yılında 10 milyar dolar ihracat yapmak.

Ambalaj Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sarıbekir, sektörün ihracat odaklı büyüme hedefiyle çalışmaya devam ettiğine vurgu yaptı. Sarıbekir, ambalaj sektörünün küresel ekonomik problemlere rağmen 2019’u en az hasarla atlattığını ifade ederek, “2018’de İSO ilk 500’de ambalaj sektöründe faaliyet gösteren 33 firma yer alırken 2019’da bu rakam 28 oldu. Burada sayısal anlamda bir azalma olmasına rağmen üretimden satışları geçen yıl ile aynı seviyede koruduğumuzu görüyoruz. Bu, sektörümüz adına kritik önem taşıyor. Sektörümüz, belirsizlik ortamının hakim olduğu bir yılda ihracatı odak noktasına alarak üretimden satışlarda hız kesmedi” dedi.

Sarıbekir, “Her geçen yıl daha çok ihracat yapmayı hedefliyoruz. Türkiye’de ürettiğimiz ambalajların en az yarısını ihraç edebilmek amacıyla çalışmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını kutlayacağımız 2023’te 30 milyar dolarlık pazar büyüklüğü ve 10 milyar dolarlık ihracat hedefimize ulaşacağımızdan şüphem yok” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.